Minimalismi

Tervehdys kaikille! Päätin eilen ryhtyä minimalistiksi. Loppusysäyksen idealle antoi aiheesta kuuntelemani äänikirja. Olen tosin vähitellen muutenkin alkanut kulkea sitä kohti, että vähemmän on enemmän. On jo pitkään ahdistanut oma maallinen omaisuus, täydet kirpputorit ja tavaratalot. Tavaraa on yksinkertaisesti liikaa. Eikä se tee onnelliseksi kuin ehkä pieneksi hetkeksi, vaan pitemminkin päinvastoin. Maailman ylikulutuspäivää vietetään joka vuosi yhä aikaisemmin, nyt se on jo elokuussa!

Olen katsellut ja ihaillut netistä ihmisiä, jotka asuvat minikodeissa tai pyörien päällä. Kuullut sellaisista joilla on vain muutama sata tavaraa. No, naisilla on pelkästään kosmetiikkaa melkein se muutama sata tuotetta, tai kenkiä! Jotenkin tuntuu siltä että miehille tavaroiden vähentäminen on luonnostaan yksinkertaisempaa. Olen myöskin ollut Facebookin minimalistit-ryhmässä ties mistä asti, mutten ole seurannut sitä sen kummemmin.

Tässäpä alkusanat projektilleni. Pyrin pitämään myös nämä tekstit simppelinä, että ne on helppo ja nopea lukaista. Tervetuloa mukaan seuraamaan miten onnistun. Se tulee olemaan pitkä ja kivinen tie, mutta jotain olen kuitenkin asioiden eteen jo alkanut tehdäkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *