Kosmetiikka

Jospa kertoisin vähän kerrassaan heikkouksistani ja hamstrauksen kohteistani. Ensimmäinen niistä on luonnollisesti kosmetiikka. Nuoruuden Yves Rocherit ja Vevayt on taakse jäänyttä elämää.

Vuosikausiksi elämääni astui Avon, jo vuodesta 2006. Edullisin hinnoin jäi itsellenikin paljon tuotteita käteen. Osa ehti mennä päiväysvanhaksi. Pari päivää sitten heitin noin 20 huulipunaa roskiin!

Pari rinkiä olen tehnyt Oriflamella. Joka kerta totean ettei se ole oikein mun juttuni. Nytkin on monta purkkia korkkaamatta.

Tein mutkat myös Foreverille ja kahdesti LR Internationaliin. Viimeksi mainitun rasvoja käytän yhä pois. Tahtoo päiväykset paukkua.

Toisinaan olen ollut innostunut apteekin tuotteista, kuten Sebamedistä tai Louis Widmeristä. Olen tilannut Oriolashopista sun muista vastaavista, kuten Dermosililtä.

Sitten löysin Luxplussan! Oi, kosmetiikkaa alehintaan, monia eri merkkejä! Minulla odottaa litratolkulla suihkugeelejä käyttäjäänsä!

Toki olen ulkomailtakin joskus jotain tilannut.

Lopputuloksena on ollut se, etten edes tiedä mitä omistan. Tai luulen tarvitsevani sitä sun tätä, mitä en oikeasti juuri koskaan edes käytä! Käytännössä käytän muutamaa harvaa tuotetta aktiivisesti.

Mitä opimme tästä? Tulevaisuus on erilainen. Ostan vähemmän, mutta laadukkaampaa. Vähennän purkkien muovijätettä ja satsaan ekologisempiin tuotteisiin. Siirtymäkauteen tulee menemään rutkasti aikaa, mutta ensiaskeleet on otettu. Erosin juuri Luxplussan jäsenyydestä. Kerron tulevaisuudessa miten kosmetiikan vähennykseni etenee.