Armeija

Se tunne, kun kaikki ei mene kuin Strömsöössä! Olen niin tottunut siihen! Asioiden pieleen meneminen on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Ihan pienistä asioista en ole jaksanut aikoihin edes välittää, kunhan isommat mittasuhteet on kunnossa.

Lapsistani ensimmäinen on nyt armeijassa. Alku meni hienosti, joskin koronavirus aiheuttaa pientä poikkeusta käytäntöihin. Kohta valan jälkeen sai lapsonen sydänoireita fyysisessä rasituksessa ja passitettiin lääkäriin, joka oli kuulevinaan ylimääräistä ääntä sydämestä. Lapsonen laitettiin jonottamaan tarkempiin tutkimuksiin, joihin jono on kuulemma 1-3 kuukautta.

Minä tietenkin säikähdin ja olin pahoillani, että kävi näin. Kohta lapsonen alkoi puhella, että mitäs jos hän jättäisi armeijan nyt sikseen, kävisi tutkimuksissa ja jatkaisi myöhemmin loppuun. Siitähän minä kilahdin, koska se olisi hukkaan heitettyä aikaa. Koska lääkärin kanssa neuvotellen armeijan voi käydä kevyemminkin. Tänään sain tiedon, että lapsi on käynyt lääkärillä ja jatkaa armeijaa B-palveluksessa, kunnes sydän tutkitaan ja tietää mitä voi tehdä. Mutta pääasia että jatkaa.

Eipä se armeijaan meno ylipäätään ole sujunut ihan mutkattomasti. Koulunkäyntikin on takerrellut, eikä valmistunut siinä kolmessa vuodessa, missä piti. Oli poissaoloja ja rästejä. Meni nyt kumminkin armeijaan ja olen vaatinut ainoastaan, että käy sen ja että lukee itselleen jonkin ammatin. Minulle on ihan sama mitä lapsi tekee työkseen, kunhan tekee töitä ja pitää itsestään ja mahdollisesta perheestään huolen.

Muuten olen tänään hiihtolomalla nukkunut pitkään, puuhastellut kotona jotain, bloggaillut, laittanut ruokaa, soitellut tuttaville ja sanellut viestejä, sekä käynyt lenkillä. Siellä olikin ikävän liukasta. Harmi kun ei pysynyt se talvinen lumikeli, vaan yhtäkkiä alkoi pukata kevättä sekaan ja kaduista tuli liukkaita.

Telkkaristakin olen jotakin katsonut. Tänään ei tullut MM-hiihtoja. Mielestäni ohjelma ihmisistä, jotka muuttavat Lappiin, on hyvä ja mielenkiintoinen. Itsekin poden jatkuvaa Lapin kaihoa ja porojen ikävää.

*Kaupallisessa yhteistyössä Omalaina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *